Praktische bijscholing

Aangezien u reeds een ervaren rijinstructeur bent twijfelen wij niet aan uw vakmanschap. U heeft misschien zelfs al jaren een hoog slagingspercentage bij CBR-examens. Toch biedt een hoog slagingspercentage geen garantie voor een goed resultaat bij de praktische bijscholing. Mede vanwege de grote impact is het zaak om goed voorbereid aan uw examen te beginnen. En zeg nou zelf, een optimale voorbereiding verwacht u toch ook van uw CBR-kandidaten.

Locatie examen praktische bijscholing

Het examen kan uiteraard plaatsvinden vanaf 1 van de 5 IBKI-locaties: Zwolle, Zaandam, Best, Dordrecht en Nieuwegein.
Daarnaast is het mogelijk het examen te laten plaatsvinden vanaf elke geschikte locatie, zoals bijvoorbeeld uw theorielokaal of een afgeschermde ruimte van een restaurant of hotel. Hierdoor kunt u het examen afleggen in uw vertrouwde omgeving.

Wanneer praktische bijscholing nodig?

Om uw WRM-bevoegdheidspas geldig te houden moet u elke 5 jaar 1 keer een praktijkbegeleiding doen.

Praktische bijscholing in detail

Inhoudelijk

Tijdens het praktische bijscholingsexamen moet u een rijles geven. Deze rijles mag gegeven worden aan een echte leerling. Zeer belangrijk is dat u uw rijles geeft volgens een bepaald vastgesteld protocol. Daarnaast is het van belang dat u uw coachingsvaardigheden toepast die u normaal gesproken ook bij uw leerlingen gebruikt.

 

Voorbereiding

Bijscholingrijinstructeur.nl heeft dit protocol voor u uitgewerkt in een uitgekiend lesplan. Tevens beschikken wij over alle noodzakelijke handelingsanalyses en hulpmiddelen die u nodig heeft tijdens het praktijkexamen. Gezien het grote belang van uw praktische bijscholingsexamen is het belangrijk om optimaal voorbereid voor de dag te komen. Daarom is het verstandig om enkele praktische lessen te volgen. In deze praktische protocollessen leren wij u te werken met het protocol en werken wij samen met u aan de fijne kneepjes van de protocolbeheersing.

 

Beoordeling

Bij uw praktijkbegeleiding wordt u beoordeeld door een IBKI-examinator. RIS-instructeurs worden beoordeeld door een RIS-examinator van het CBR.